Er buiten vallen

Er buiten vallen 500 375 Bear Fisker

ER BUITEN VALLEN

Toen ik puber was heb ik mij vaak een buitenbeentje gevoeld. Gee, echt, 12 jaar, mijn ouders hadden vaak conflicten en gingen voor de 2e keer uit elkaar. Ik bleef in die jaren twee jaar zitten, begon in havo/vwo brug maar eindigde in lbo/mavo brug… en werd gepest, door vriendjes, die mij in elkaar lieten slaan door een oudere vriend van hun, onder het valse voorwendsel dat ze me weer oke vonden lokten ze mee… het stomme is, later had ik een van hun te pakken, ik won en we waren weer vriendjes… als ik beter geweten had had ik daar niet meer voor gekozen dus helaas afwijzing werd meelopen… en steeds herhaalde het thema zich, van veel lieve mensen tot steeds voelen dat ik anders ben en vanuit onzekerheid het verkeerde gedrag vertonen… Door mijn leuke koppie waren ze vaak snel enthousiast maar door gebrek aan identificatie was naar het ‘op het eerste gezicht’ pas naar vier of vijf gezichten iets van “je bent toch wel oke”…

En op mijn 24e al VN-militair ook verstoten door bijna de hele groep op de laatste dag van uitzending. Ik droeg met een paar jongens de kist van een overleden VN-vriend maar de groep die achterbleef vond dat ik dat recht niet had maar een andere betere vriend van de overleden jongen… we beloofden terug te komen en pas op de dag van definitief vertrek vanuit Nederland, via Sarajevo, kwamen we op het kamp aan… en weer die pijn…

En als kind, mijn broertje kreeg veel meer als mij van mijn vader, zowel qua cadeau’s als in Liefde… vader discrimineerde tussen de kids, iedereen zag het maar het veranderde niets, ook niet toen ik de gesprekken als jonge man (13jr) met hem aanging…

En ook nu weer, ik voel me snel te veel, duw mensen die mij veroordelen of waar bezwaarlijke spanningen zijn liever weg… Dat is veiliger en makkelijker dan naar de pijn te kijken die ik toch al wel voel naar een gebroken relatie… Ik weet dat het niet de oplossing is maar voel wel dat ik nu even naar binnen mag, al heb ik daar juist nu even niet de meeste trek in…

Your Name *

Your Email *

Your message