DUISTERLICHT

Duisterlicht is een term die ik ging voelen en uit ging drukken om toe te laten hoeveel Liefde er in het duister aanwezig is.

Het is mijn zoektocht naar uitdrukkingen die mij iets willen vertellen of mij ergens willen brengen…
In dit geval wil het mij iets brengen. Want jah, ik vrees het duister al jaar en dag. Vanaf mijn jeugd had ik angst voor het occulte en later kwam ik, ondanks een (niet christelijk) spiritueel bewuste opvoeding, er achter dat ik christelijke dogmatiek droeg die mij weerhielden de schoonheid van donker te kunnen zien. Ik vond het eng, het klopte niet en was het veroordeelde stuk van mijn bestaan…
Nu leer ik, door mooie zielen om mij heen, dat duister schoonheid bevat, het is weggezet uit angst, waar de kerk hier bewust op heeft ingezet de afgelopen eeuwen…
Duister is voor mij het diepe verbinden met de angst, het veroordeelde, het onderdrukte in mij en deze wereld zichtbaar maken en zelf mogen doorvoelen…
Termen als occult, demonen, etc, vrees ik minder en minder. Al heb ik er ook nog een flinke weg in te gaan, dus ga ik mijn weg hierin onderzoeken en laat het toe zoals het zich aandient. Geen forceren maar wanneer het er is het vol te doorvoelen…

Voor mij is Liefde donker en licht tezamen. Nu creëer ik ruimte voor het duister in mijzelf te gaan zien en aan te gaan…

Het is zalig om te huilen

Iedere keer weer geef ik er aan toe, want anders wordt ik vergiftigt. En als ik er wel iets is wat ik wil voorkomen is het dat ik van binnenuit wordt opgevreten vanwege onderdrukte pijn en angst en emoties…
Mijzelf openen, tegen enkele zielen hun projecties en oordelen in, is mijn weg naar en in mij en de Bron.
En hoe zalig dat ik mij hierin mag verbinden met intens veel mooie en dappere zielen die hetzelfde pad gaan. Onszelf openen naar elkaar brengt geschenken van een grootse schoonheid…
Dank aan iedere ziel die dicht bij mij staat (of stond) en zichzelf in een even mooie kwetsbare, pure, rauwe vorm zichtbaar maakt wat werkelijk leeft…

Love………….